Geschiedenis

Vrijdag 15 april 2016 zijn wij officieel geopend met ons nieuwe restaurant, hét eerste jaarrond strandrestaurant op Scheveningen.

Nadat we groen licht hadden om een jaarrond strandrestaurant te ontwikkelen zijn we op zoek gegaan naar een architect die wat moois voor Scheveningen wilde ontwikkelen. We denken dat dit met onze architect Angelika Barzilay, van Barzileye Concept and Design, prima gelukt is. We hebben gekozen voor een strandrestaurant met een stoere, strakke uitstraling, met een rustige huiselijke sfeer, waarin zowel de Noordzee als oud-Scheveningen zijn terug te vinden. Kijk maar naar de tafels met schelpendecoraties en met oude ansichten met afbeeldingen van het Scheveningen van vroeger.

Na jarenlang vragen om überhaupt jaarrond exploitatie aan het strand van Scheveningen mogelijk te maken. Dat resulteerde in een proef vanuit de gemeente, waardoor een handvol ondernemers mee mag doen om hét strandgevoel het hele jaar door mogelijk te maken. Het vervult ons van trots dat wij, met steun van Peter Ludovici, op dit vlak de pioniers zijn. Wij denken dat ons concept van jaarrond zal bijdragen aan de gemeentelijke ambitie om van Scheveningen een vierseizoenen badplaats te maken.

De open keuken is ook een bewuste keuze geweest; we hopen uiteraard dat mensen vanaf de boulevard al trek krijgen bij het ruiken van onze traditionele keuken, met uiteraard veel visgerechten.

Menu

 

Wij zijn uitgeroepen tot: “Beste Strandpaviljoen Zuid Holland en Nederland in 2016” en “Beste Strandpaviljoen Zuid Holland 2019” 

Dat wat hier allemaal staat niet vanzelf is gegaan, moge duidelijk zijn. Vlak nadat we in oktober ons oude strandrestaurant hadden afgebroken en verkocht, zijn we direct en vol enthousiasme met de bouw van dit strandrestaurant begonnen. Toen de vergunning werd afgegeven was het een komen en gaan van hardwerkende bouwvakkers, die ervoor gezorgd hebben dat we vanaf februari open zijn. We hebben inmiddels al wat weekenden gedraaid, onder meer met Valentijn en Pasen.

Steve en Kim hebben er met de crew ontzettend veel zin in om van De Waterreus een strandbelevenis te maken, ook bij windkracht 10!

Geschiedenis Waterreus
Geschiedenis Waterreus

Get social

Volg @dewaterreus